Veilig geankerd

Training Veilig Geankerd

Volgende training:

 • 26 juni 2023
veilig geankerd anker

Inhoud training

In een 1-daagse fysieke bijeenkomst leer je wat veilig geankerd zijn voor jou en je dagelijkse omgang met anderen kan betekenen en hoe je jezelf kunt kalmeren en met de ander kunt verbinden met de kennis en praktische tools vanuit vele verschillende stromingen. Denk bij deze stromingen aan de polyvagaal theorie, de tao, systemisch werk en nog zoveel meer.

Onder onze begeleiding ga je onder andere je eigen veilige plek en overlevingsstaten leren kennen en de veilige plek in jezelf vinden en verankeren. Dit doen we met behulp van opstellingen, lichaamsgerichte oefeningen, en inzet van een stukje kennisoverdracht. Je krijgt wat uitleg over de polyvagaal theorie, over de grond van aanwezigheid vanuit systemisch werken, en het opbouwen van veiligheid in jezelf. Maar vooral gaan we met jouzelf aan de slag. Je mag zelf gaan ervaren.

We willen jou de gelegenheid geven om je in een veilige omgeving wat meer in jezelf te verdiepen. De training is geschikt voor iedereen die meer veiligheid in zichzelf wel ervaren of wil begrijpen hoe een veilige verbinding tot stand komt.

Voor wie:

 • meer veiligheid en verbinding in zichzelf wil ervaren;
 • bekender wil worden met wat je tegenhoudt of van slag maakt op bepaalde momenten in je leven/werk;
 • meer wil weten over zijn eigen mate van ‘in veilige verbinding zijn’ en de invloed daarvan op veiligheid in het contact met de ander.
 

Wat levert het op?:

Bekend is dat mensen beter kunnen groeien, werken, leren, plezier maken op het moment dat ze zich veilig en verbonden voelen. Weten wie je zelf bent, waar jij in of uit verbinding gaat, waar jouw veilige anker is, helpt je om die veiligheid steeds meer en grondiger te geven aan jezelf en in de verbinding met een ander. Dit maakt dat ook jij met meer plezier en voldoening, en op een lichtere manier kunt leven en werken, en dat je naasten/cliënten/leerlingen/collega’s/medewerkers zich sneller en makkelijker met je kunnen verbinden. Een win-winsituatie dus.

Veiligheid en de polyvagaal theorie

De polyvagaal theorie veronderstelt dat er 3 delen van het autonome zenuwstelsel zijn die onze reactie bepalen op onder andere (acute) stress. Er is een deel/staat waarin je je veilig en verbonden voelt. Op dat moment ervaar je weinig tot geen spanning of stress en zul je je over het algemeen vrij flexibel door het leven bewegen. Wanneer ons autonome zenuwstelsel gevaar detecteert kan het echter ook in een overlevingsdeel/staat schieten wat verantwoordelijk is voor de vecht/vluchtrespons of in het oudste overlevingsdeel is de freezerespons.

Lees hier meer over de Polyvagaal therorie of kijk voor een uitleg over trauma en de polyvagaal theorie eens het volgende filmpje:

Wat eerdere deelnemers aangaven:

 
 • Het contact met de trainers was heel plezierig, zorgvuldig, vertrouwd, veilig en bevlogen!

 • De training had een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk, het had een goed afgestemd tempo

 • Ik was aangenaam verrast, het was een prettige en nuttige training, een meerwaarde!

Praktische informatie:

Wanneer: van 10 tot 16.30 uur.
Waar: Ohm Academy, Schoolstraat 1, 4122 GA Zijderveld (www.ohm-academy.info).
Kosten: €195,- inclusief koffie, thee en lunch.

 • De training gaat door met minimaal 10, maximaal 16 deelnemers.
 • Bij onvoldoende aanmeldingen behouden we ons het recht voor een week op
  voorhand de training te annuleren!