Over ons

Links op de foto zie je Josien Metske, psycholoog, rechts zie je Marjoke Laan, gedragswetenschapper, en beide spiritueel begeleider. Wij hebben veel ervaring in de reguliere hulpverlening met traumaproblematiek en hebben Training in Verbinding samen opgericht.

In ons dagelijks werk merken we dat de reguliere kennis en kunde vaak eenzijdig is en dat we graag een meer existentiële, energetische en spirituele dimensie willen toevoegen. Wat verbindt ons mensen met elkaar en waar ligt die verbinding in onszelf? Welke rol speelt liefde hierin?

Beide hebben we zelf ook het pad doorlopen van een zoektocht naar onszelf, om ons ware zijn weer terug te vinden en de innerlijke verbinding weer te herstellen. Het was een pad van vallen en opstaan waarop we van vele methodieken en kennis hebben kunnen profiteren. Ons aangeboren talent om ‘aanwezig te zijn in contact’ hebben we daardoor kunnen uitbreiden en professionaliseren.

We kijken hierdoor en door ons dagelijkse ontmoetingen met mensen in ons werk nu meer met een holistische blik. We zijn trauma-sensitiever en veerkrachtiger. Met veel compassie voor het lijden van de mens én met oog voor de lichte en mooie kanten die ieder mens heeft, zichtbaar of onzichtbaar.

Op deze manier werken en verbinden, zowel in onszelf als met anderen, maakt ons blij en voldaan. Leven en werken vanuit deze staat voelt als flow, vredig, krachtig, vol vertrouwen en veilig. In werkelijke verbinding, van hart tot hart, ontstaat heling, kunnen we groeien en transformeren.

We hebben onze reguliere en spirituele ervaringen verenigd met dat wat wij kennen en weten. We hebben ons als missie gesteld om steeds meer mensen vanuit een veilige bedding te helpen deze waarachtige verbinding met zichzelf te voelen en ervaren.

Co-trainers

We werken bij training in verbinding samen met andere co-trainers. Bij de activiteiten waar dit voor geldt zal dit ook in de beschrijving van dit onderdeel staan. Graag stellen wij ook onze co-trainers even aan jullie voor:

Joke Lijnse

Ik ben psycholoog, met een lange ervaring in mijn voormalige vrijgevestigde praktijk. Trauma heeft altijd mijn speciale aandacht gehad, daar ligt mijn hart het meest. Het heeft mij daarbij zelf heel veel gebracht om mensen te mogen begeleiden op de weg naar meer liefde voor zichzelf. Ik heb om te beginnen in mijn eigen leven, en daardoor ook bij anderen, ervaren dat daar de bron ligt van vrijwel alle problemen: in je vroege leven niet hebben kunnen leren dat je een waardevol en lief te hebben mens bent. Al mijn eigen struikelingen in mijn zoektocht naar veilig durven hechten aan mijzelf en aan anderen hebben me veel waardevolle inzichten opgeleverd, die ik graag wil delen met anderen op hun weg naar groei.

Ik heb de meeste activiteiten losgelaten, maar ik haal nog wel veel voldoening en vervulling uit het geven van zelfcompassietrainingen en als begeleider bij truffelceremonies: beide een waardevolle weg om dichterbij dat essentiële doel te komen. Ook voor mijzelf voelt dit echt als een verrijking van mijn leven.

Anton Metske

In mijn persoonlijke ontwikkeling heeft het enorm veel betekend verbinding te leren maken met mijn eigen kwetsbaarheid; daar ligt een bron van kracht en vrijheid.

Als spiritueel begeleider voel ik mij op “heilige grond”, wanneer ik van daaruit verbinding kan maken met de ander in zijn/haar kwetsbaarheid, samen omspannen door een oneindig veld vol leven en compassie.

Mijn hart ligt bij het begeleiden van truffelceremonies. Voor mij betekent dat: het afstemmen op jouw intentie, het creëren van een veilige setting voor jouw innerlijke reis, aandachtig, bescheiden en liefdevol aanwezig zijn bij jouw ervaring en daarna, indien gewenst, hulp bij de integratie van wat je ervaren hebt in jouw reis.