Ervaring met Truffels: Heling en Groei in een Bad vol Liefde

Veel mensen die we spreken zijn nieuwsgierig naar onze eigen ervaringen met truffels:

  • Wat heb je ervaren in een trip?
  • Waarom wil je een truffelceremonie aanbieden?
  • Welke therapeutische werking had een trip voor jezelf?

Joke wil als eerste delen wat zij heeft meegemaakt in verschillende sessie zodat jullie een inkijkje hierin hebben.

Ervaringen met truffels:

Begeleider van truffelceremonies werd ik natuurlijk pas nadat ik zelf ruime ervaring had opgedaan met de effecten van truffels op mijn persoonlijke groei. De drang om anderen te helpen ervaren wat een heilzame ervaring dit kan zijn als je op een innerlijke zoektocht bent, werd met elke keer sterker.

Ik ben telkens weer onder de indruk (zelfs al middenin een trip) over de rijkdom en de creativiteit van wat mijn innerlijk (of mijn hogere zelf, of mijn gidsen, of het universum, net wat je er zelf bij beleeft) me laat zien en beleven om de beweging naar heling en groei in gang te zetten.

Dat is het mooie in een trip: je wordt enerzijds meegesleept in de beelden en ervaringen, als in een versterkte droomwereld. Maar tegelijk blijft je verstand ook aanwezig, als een soort toeschouwer. Dit betekent dat ik tijdens een trip kan denken: “dit moet ik echt onthouden, straks opschrijven”. Of: “shit, er wordt me nu wel een confronterende spiegel voorgehouden, maar er wordt ook meteen veel duidelijk voor me.”

Er is bij mij altijd een soort gids aanwezig die me op een liefdevolle manier dingen laat zien of vertelt, en aan wie ik ook iets kan vragen. Zo was ik in een van mijn trips een soort zenmeester en ik vroeg verwonderd waarom ik in zo’n Oosterse context was terechtgekomen. Het antwoord: we kunnen allerlei vormen creëren, de vorm is in feite niet van belang. Maar deze metafoor komt op dit moment sterk bij jou binnen.” Ik was me namelijk net aan het verdiepen in Qi Gong oefeningen….

Dit is maar een voorbeeld. Elke trip is bij mij weer totaal anders geweest, maar allemaal waren ze precies dat wat in mijn levensreis op dat moment helpend was. Je kunt geen wensenlijstje indienen, zoals ik in het begin hoopte. Tijdens mijn eerste trip vroeg ik: “Ik had gedacht dat ik contact zou voelen met het universum…”. Het antwoord: dat kan altijd nog, je bent nu hier!

In een latere trip heb ik wél die eenheid met alles ervaren, maar er was ook een keer een soort herbeleven van mijn geboorte. Allemaal precies op het juiste moment, want helpend in verwerking en groei.

Waaraan heb ik nu gemerkt dat een trip mij verder hielp? Altijd was er naderhand een verandering merkbaar op het vlak van de intentie die ik had gezet: minder angst in sociale contacten, meer in mijn kracht durven staan, een gezondere hechtingsstijl, meer liefde voor mezelf. Tegelijk daarmee voelde ik ook fysieke veranderingen: minder spanning, minder blokkades, chakra’s meer open. Dat effect was al meteen voelbaar en nam toe in de weken en maanden erna. Waarbij wel weer werk aan de winkel was: hoe dit toe te passen in het dagelijks leven, wat is het effect in mijn contact met anderen? Wat durf ik hiermee?

Pas na maanden kwam dan de gedachte op: misschien ben ik weer toe aan een volgende trip.

Mijn bewondering voor het grotere geheel waarvan mijn ego maar een deel uitmaakt is enorm toegenomen. En daarmee mijn vertrouwen in wie ik ben. Als dat geen verlangen opwekt…

Interesse?:

Interesse gewekt, nieuwsgierig wat het jou zou opleveren? Neem een kijkje op de pagina en meld je aan, of neem contact met ons op. We horen graag van je!